Ücretsiz demo Başlat Destek ile sohbet

Kullanım Kılavuzu

Her şey sizin otel kurulum ve yönetmek için bilmeniz gereken rezervasyonlar burada ve diğer blog yazılarda ele alınmıştır. Bizim sistem çok yeni başlayanlar için kullanımı kolay olmasına rağmen bu belgeyi okuyarak başlamalıdır, daha sonra tüm mevcut özelliklerin tam yararlanmak için diğer Blog posts göz atın.

Başka bir şey önce, biz nasıl uygulamada etrafında almak için açık olmalıdır. Giriş yaptıktan sonra, ana gezinme menüsünü açmak için ekranınızın sol üst kısmındaki ' bellebnb.com ' etiketli düğmeyi tıklatın. Bu menüden uygulamanın herhangi bir bölümüne erişebilirsiniz.

I. Terimler ve tanımlar

Başlamadan önce, uygulama paketinin çeşitli parçaları ve bu kılavuz boyunca kullanılan dil tanıtmak olacaktır. Bellebnb, otel, misafirleriniz ve TripAdvisor gibi çevrimiçi satış kanalları gibi diğer sistemlerle birlikte çalışan üç ayrı uygulamaya ayrılmıştır.

Uygulamanın ana kısmı ' ön büro Yöneticisi ' veya basitçe ' ön büro '. Bu genellikle özellik yönetim sistemi veya PMS olarak adlandırılır. Otel, rezervasyonları oluşturmak ve yönetmek için PMS kullanır.

Sonraki Bölüm ' rezervasyon motorudur '. Rezervasyon motorunuz, misafirlerinin otelinizde bir oda rezerve etmek için kullanabileceği bir Web sitesidir. Rezervasyon motorunu kendi web sitenizden ya da Facebook 'tan rezervasyon almak için yerleştirebilirsiniz.

Son olarak, ' Kanal Yöneticisi '. Kanal yöneticisi, Airbnb ve Booking.com gibi satış kanalları tarafından oluşturulan otel için rezervasyonları toplamak ve rezervasyonu oluşturmak, yeniden zamanlamak veya iptal etmek istediğinizde mevcut tüm satış kanallarının ücretlendirme ve uygunluk bilgilerini göndermek için kullanılır veya bir oda için bir fiyat ayarlayın.

II. Kurulum odaları ve fiyatları

Hesabınızı oluşturduğunuzda, sistem Odalar, fiyatlar, Rezervasyonlar ve personel ile bir test oteli oluşturur. Bu daha derin kazmak için deneme döneminde kullanıcılar için kolay ve çevresinde her şeyi denemek için yapmaktır. Herhangi bir gerçek veri girmek zorunda kalmadan rezervasyonları görüntüleyebilirsiniz, Check-ins/Check-Out, misafirler, vb yönetebilirsiniz.

Test verileri geçtikten sonra, oda ile başlayarak, gerçek otel kurmak gerekir. Ekranınızın sol üst kısmındaki gezinti menüsünü tıklayın, ardından ' My Hotel > Rooms ' a gidin. ' yeni oda tipi ' için tıklayın.

Girmeniz gereken tek şey bu Oda için bir isim. Fiyat, Maksimum doluluk, yatak konfigürasyonu vb. dahil olmak üzere, istediğiniz kadar ek bilgi ekleyebilirsiniz. ' Kaydet 'i tıklayın.

Oda tipleri vs Odalar

Yeni oluşturduğunuz şey "Oda tipi" olarak adlandırılır. Bir ' Oda tipi ' bir oda özellikleri, doluluk ve fiyat da dahil olmak üzere bir açıklamadır; "Oda", konukların kaldığı gerçek bir oda.

Odalar size temelde aynı oda sayısız kez oluşturma çabasını yedek türüne göre gruplandırılır. Örneğin, bir otelde bir yatak ve iki sigara izin veren tek bir konuk ağırlayacak 20 oda olabilir. Bu durumda, otel iki oda çeşidi oluşturabilir: ' Single ' ve ' Single-Smoking '.

Oda tipini oluşturduktan sonra, bu tipteki gerçek odaları görmek için ' envanter ' sekmesini tıklatın. Bunlar takviminizdeki satırlar. Oda tipi oluşturduğunuzda bir oda otomatik olarak oluşturulur.

Bir tür daha fazla birim eklemek için ' Oda Ekle ' yi tıklatın ve bir ad girin. Önceki örnekte, Oda ' 1a ', ' 1b ', ' 2D ', vb ' Single ' türü için otel tek oda temsil etmek için ekleyebilirsiniz. (oda adlarını, otelin kapısında göründükleri gibi atayın.)

Kullanıcılar rezervasyon motorunuzda veya diğer satış kanallarında otel görüntülediğinizde oda tipleri sunulan konaklamaları temsil eder ve odalar her tip için kullanılabilir durumdadır. Örneğin, belirli bir tarih ve konuk sayısı için ' Single ' ve ' Double ' tipinde Odalar varsa, satış kanalı her biri için kullanılabilecek Oda sayısı ile birlikte iki sonuç görüntüler.

Fotoğraf ekle

Artık konaklamaların otelde nasıl çalıştığını anladığınız için, odaları ziyaretçilere daha cazip kılmak için daha fazla bilgi eklemelisiniz. Tüm bu bilgiler oda tipine eklenebilir.

Herhangi bir oda tipi seçin ve açıklamalar ve olanaklar eklemek için ' eylemler > Edit ' tıklayın. En önemli şey çekici fotoğraflar eklemektir. Herhangi bir oda tipi seçin ve ' Fotoğraflar ' başlıklı kısma inin, ardından fotoğrafları sürükleyip bırakın veya ' Dosya Seç ' başlıklı düğmeyi tıklayın.

Takviminizde ve rezervasyon motorunuz aracılığıyla rezervasyon oluşturmayı tartışırken aşağıdaki bölümlerde fotoğraf ayarlamanın sonucunu görürsünüz.

Oda fiyatları

Oda fiyatını haftanın gününe göre yapabilirsiniz. Örneğin, hafta içi $100 de fiyatlı bir oda olabilir ve $120 haftasonları.

Haftanın gününe göre fiyatlandırma ayarlamak için oda tipini düzenleyin ve ' günlük fiyatlandırma ' başlıklı bölüme inin. Burada haftanın her günü fiyatlandırma ekleyebilirsiniz. Bu örnekte, sadece Cumartesi ve Pazar için 120 girin ve diğer alanları boş bırakın. Herhangi bir özel fiyatlandırma ile herhangi bir gün ' baz oranı ' Yukarıda girilen dönecektir.

Ayrıca, belirli bir tarih için bir oda için bir fiyat ayarlayabilirsiniz. Örneğin, Aralık ayı son haftası için% 40 tarafından fiyatları yükseltmek isteyebilirsiniz.

Bunu yapmak için, bir oda tipi seçin ve ' fiyatlandırma ' sekmesini tıklatın. ay 'ı seçin ve ardından takvimdeki belirli tarihler için fiyatlandırmayı belirleyin, ardından ' fiyatları Güncelle 'yi tıklatın. Hiçbir özel fiyatlandırma (boş) ile herhangi bir gün yukarıda bahsedilen sıradan Oda fiyatlandırma dönecektir.

Tarife planları

Konukların bir oda rezervasyonu sırasında ek eşyalar veya avantajlar sunmak isteyebilirsiniz. Örneğin, rezervasyon yaparken satın alan Konuklar için indirimli kahvaltı sunmak isteyebilirsiniz. ' derecelendirme planları ', konuklarımız bir oda rezerve edildiğinde fiyat ayarlaması ile kolaylıklar ve iptal koşulları birleştirir.

Fiyat planları konukların rezerve ettikleri zaman eklentileri satın almalarını teşvik eder, yani otel önemli bir satış fırsatından yararlanabilir. Konuklar, kişi başı gecelik $5 için bir kahvaltı planı satın almanıza olanak sağlayan bir ' kahvaltı ' oranı sunmak istediğinizi varsayalım.

' My Hotel > rate ' gidin ve ' yeni oran planı ' tıklayın. Bu plana "Kahvaltı" diyebilirsin. Kısa bir açıklama ekleyin ve ' yerel oranı ' işaretli bırakın. Şimdilik ' aktiviteler ve yemekler ' bölümünü atlayabilir ve daha sonra tekrar gelebilir. Ayrıca artık ' indirimler ' bölümüne atlayın. Bu bölümler, bir oranı tanımlamak nasıl anlamak bir kez kendinden açıklayıcıdır.

Bu fiyat için rezervasyon fiyatının gecelik konuk başına ek bir $5 olması için ' oran ayarı ' nda doğru bilgileri girmek istiyoruz. ' miktar ' için 5,00 girin (para birimi simgesi yok) ve her ikisini de ' konuk başına ' ve ' gece başına ' kontrol edin.

' iptal ve iade politikası ' bölümünde, konukların planlanan ETA 'dan önce rezervasyonu iptal etmek için kullanılabilir olan gün sayısını, geç iptaller için bir ceza tutarı/ücreti ile birlikte girin. Konuklara gösterilecek geri ödeme politikasının basit bir açıklamasını girin.

Bu fiyatla rezervasyon yapan konuklar oda ücreti ve kahvaltı için ücret tahsil edilecektir. Ayrıca, aşağıdaki adımlarda rezervasyon oluştururken ' kahvaltı ' oranıyla aradaki farkı görmek için ' en iyi fiyat ' veya ' standart fiyat ' ' ' olarak arama yapmanız gerekmeyen bir ek temel tarife planı oluşturmalısınız.

Vergiler ve harçlar

Rezervasyonlar yapıldığında veya yeniden planlandığı zaman vergilerin otomatik olarak eklenmesini isteyebilirsiniz. Otel her rezervasyon için her iki ' federal vergi '% 20 (KDV) ve bir ' turizm vergisi ' $7 de dahil varsayalım.

Ana navigasyon menüsünde ' My Hotel > vergiler ' gidin ve ' yeni vergi ' ' i tıklatın. ' federal vergi ' için bu örnekte, ' miktar ' için 20 girin ve ' yüzde ' seçeneğini belirleyin. ' turist vergisi ' için ' miktar ' için 7 girin ve ' konuk başına ' seçin. Artık her rezervasyona eklenecek iki verginiz var. örneğin.

III. Oluştur & rezervasyonlarınızı Yönet

Şimdi Oda kurulum var, oluşturabilir ve rezervasyonları yönetebilirsiniz. Ön masanızda, her biri kendi avantajları olan rezervasyonları oluşturmanın iki yolu vardır ve ayrıca rezervasyon motorunuzda oda rezervasyonu yapabilirsiniz.

Rezervasyon oluşturma

I. Takviminizi kullanma

Takviminizde doğrudan rezervasyon oluşturabilirsiniz (' ön masa > Takvim '). Sağ üst taraftaki menüde tarih seçici 'yi tıklatın ve rezervasyon için iade tarihini seçin. Ay arasında hareket etmek için sol/sağ okları kullanın.

Sonra, rezerve etmek istediğiniz odaya inin (her satırda otelin bir oda temsil edilir). Rezervasyonda yer alan günleri vurgulayarak, iade tarihinden itibaren tıklatın ve sürükleyin. Örneğin 15 Aralık arasında rezerve etmek istiyorsanız (örn. 22 ' sinde kontrol), 15 Aralık tarihlerine kadar ve 21 Aralık (22 ' de dahil olmak üzere) tarihleri vurgulayın.

Farenizi Parmağınızı kaldırdığınız zaman, Konuk seçici sunulur. Yetişkin ve çocukların sayısını girin ve ardından ' devam et 'i tıklayın. Bir sonraki ekran bu oda ve konuk sayısı için kullanılabilir fiyatlar sunar. Bir fiyat seçin ve ' rezerv ' ' i tıklatın.

II. Oda aramasını kullanma

Rezervasyonunuzu tamamlamak için, rezervasyon için bir ad girin. Ayrıca, rezervasyonu, ilgili kişi e-postasını veya notları güvenli hale getirmek için kredi kartı ekleyebilirsiniz. Bu ek seçenekleri göstermek için ' + ' düğmelerini tıklatın. Hazır olduğunuzda ' rezervasyon oluştur 'u tıklayın.

Ayrıca rezervasyon yaptırabilirsiniz ' ön masa > Reserve '. Bu daha az gösterişli, ancak mevcut odaları aramak için daha geleneksel bir yöntemdir. Sadece Tarih ve konuk sayısını girin, sonra tüm mevcut odaları görüntülemek için ' ara ' ' yı tıklatın. Rezervasyon için herhangi bir oda/fiyat seçin.

Bunun avantajı tüm oda ve seçtiğiniz parametreleri için fiyatları görebilirsiniz. Konuk aramaları, belirli bir fiyat aralığı aklınızda olabilir ve bu yaklaşım daha kolay istenilen fiyata uygun bir oda bulmak için yapacaktır.

Rezervasyonları yönet

Bir rezervasyonu görüntülemek için takviminize gidin ve tarihe göre arama yapın ve rezervasyon adını tıklatın. Tıklatmadan önce temel ayrıntıları görmek için farenizi bir rezervasyonun üzerine getirin.

Rezervasyon için temel iş akışı aşağıdaki gibidir: para yatırma ödeme işlemini (isteğe bağlı); konukları kaydettirin; Check-in; maddeleri faturaya ekle (isteğe bağlı); Check-Out ve işlem son ödeme. Her rezervasyon tüm bu eylemleri içerecektir, ancak bu tipik bir rezervasyon gerektirir.

Rezervasyon Özeti

Rezervasyon bilgilerinin ilk bölümü ' kayıt Özeti ' dir. Rezervasyon Özeti, rezervasyonun nerede ve ne zaman oluşturulduğu, giriş/çıkış tarihleri ve fiyat ayrıntıları hakkında bilgi içerir. Rezervasyon iade edildikten sonra, ikinci panel tam tarih ve Saat Check-in tamamlandı ve personelin hangi üyesi Check-in yaptı listesini olacaktır. Aynı Check-Out paneli için de geçerlidir. Fiyat ayrıntıları paneli, konuğun seçilen oran altında ne hakkı olduğunu otele bildirir. Örneğin, Fiyat Kahvaltı, Spa tedavi, vb içerir

Konuklar

Rezervasyon detayları en önemli kısmı Konuk bilgileridir. Check-in işlemini tamamlamadan önce rezervasyona dahil olan tüm konukları eklemelisiniz. Örneğin, bir oda üç kişi için rezerve edilirse, üç kişinin de check-in yapmadan önce rezervasyona kayıtlı olması gerekir. Rezervasyon için ' check-in ' paneli, Check-in işlemini tamamlamadan önce kaç kişinin eklenmesi gerektiğini de belirtir.

Rezervasyonun ' misafirler ' bölümünde, hala eklenmesi gereken misafir sayısı ile birlikte Oda için kayıtlı misafirler göreceksiniz. Konuk adına ' Konuk ' türü Ekle başlıklı arama kutusuna ' ara ' yı tıklayın. Konuk kayıtlarınız zaten varsa, rezervasyona eklemek için ' Seç ' ' i tıklatın veya kayıtlarınız için yeni bir konuk eklemek için ' Konuk Kaydet ' i tıklatın.

Her konuk için istediğiniz kadar çok veya az bilgi ekleyebilirsiniz, ancak bir ad ve adres eklemeniz gerekir. Ayrıca, her profil için dokümanları tarayabilir ve yükleyebilir ve belge (pasaport, ehliyet vb.) belirleyebilirsiniz. Sadece fotoğraf veya taranmış PDF dosyası eklemek için ' ID belgesi Ekle ' düğmesini tıklayın. Telefon kameranızı kullanarak dokümanları taramak için Dropbox iOS/Android uygulamasını kullanmanızı öneririz. Bu ücretsiz ve kullanımı kolay ve PMS tamamen mobil hazır, böylece Konuk kimliği belgeleri upload telefonunuzda oturum açabilirsiniz.

Rezervasyona tüm misafirleri ekledikten sonra, ' check-in ' tıklayabilirsiniz. Check-in yaptıktan sonra ek misafir eklenemez, bu nedenle Check-in işlemini tamamlamadan önce herkesi eklemeyi unutmayın. Rezervasyonda değişiklik yapılmışsa ve beklenenden daha az misafirimiz varsa, ' misafir Ekle ' panelinde ' iptal 'i tıklayın.

' iptal ' düğmesinin ' ek misafir yok ' başlıklı olduğunu unutmayın. Bu düğmeyi tıklatırsanız, tüm ek konuklar rezervasyondan kaldırılacaktır. Bu, ilişkili oran konuk başına (c.f., ' oran planları ') hesaplanır, rezervasyonun fiyatını etkileyebilir. Örneğin, ücreti gecelik ortalama $5 kahvaltı ve yalnızca 2 kişiden 3 beklenen Konuk gelmesi durumunda, kayıp Konuk için gecelik ek $5 $ ' ı kaldırmak için ücret uygulanır. Güncellemeyi ' fatura ' bölümünde görürsünüz.

Fatura

Fatura, oda fiyatı, vergi/ücretler ve genel maddeler dahil olmak üzere, bu rezervasyona göre gruplanmış, fatura maddelerinin maddeli listesini içerir. Fatura maddeleri Check-in yapıldıktan sonra rezervasyona eklenebilir. Bu rezervasyon birden fazla oda içeriyorsa, ana Oda için fatura ilave odaların her biri için faturaları içerecektir.

Ödemeler

Rezervasyonun herhangi bir aşamasında ödeme işlemini yapabilirsiniz. "işlenmiş ödeme", otelin konuğundan alınan ödemenin bir kaydıdır. Çoğu durumda, bir otel rezervasyon oluşturulurken bir depozito tahsil eder ve ardından check-out sırasında bakiyeyi işleyebilir. Tam bir tartışma için, blog yazısında ' ödemeler iş akışı ' bölümünü okuyun Payment Gateways: Part I.

Ek bilgi/bildirimler

' check-in ' panelinin ardından sağ sütunda ek bilgiler görebilirsiniz. Kayıp misafirler, geç varış veya kalış için uyarılar olabilir. Kredi kartı verilerini içeren rezervasyonlar konuğun ödeme bilgilerini gösterecektir.

Booking.com ve Airbnb gibi dış satış kanallarından yapılan rezervasyonlarda, otel için listelenenden farklı bir para birimiyle gönderilen rezervasyon fiyatı gibi küçük hatalar hakkında bilgi içerebilir.

Kanal rezervasyonları için önemli bir bildirim türü ' fiyat eşleşmesi '. Konuklar bir dış kanal aracılığıyla rezerve edildiğinde, bunu, otel için ayarladığınız iç fiyattan farklı olabilecek kanal tarafından listelenen fiyattan yaparlar. Örneğin, $100 için rezervasyon motorunuzda listelenen bir oda $120 için Booking.com üzerinde görünebilir. Rezervasyonun ayarlanması fiyat değişikliğine neden olabilir. Bu durum, rezervasyonu farklı bir odaya taşımanız, rezervasyondan gün eklemeniz veya kaldırmanız ya da konukların rezervasyondan (c.f., ' misafirler ') bile olmasını sağlayabilir.

Bir ayarlama durumunda, rezervasyonun fiyatı yerel fiyatlar kullanılarak hesaplanır. Bu rezervasyon fiyatına ne kadar Konuk ödenen/rezervasyon yaptıklarında ödeme kabul farklı olmasına neden olabilir. Bizim örnekte, Booking.com üzerinden rezerve Oda $100 yerine $120 yerel oranı kullanılarak hesaplanır. Orijinal rezervasyon fiyatı ve cari/ayarlanmış fiyat arasında herhangi bir fark varsa, ' fiyat maçı ' paneli otelciliği bilgilendirir. Otelcilik, gerekirse faturayı orijinal fiyatla eşleştirmek için elle ayarlayabilir.

Ödeme

Rezervasyon, ' kayıt Özeti ' bölümünde belirtilen tarihte kullanıma alınabilir. Örneğin, 5 Haziran-7 Haziran tarihleri arasında 2 gece boyunca rezervasyon yapılırsa otel, 7 Haziran 'da 12am 'da her an check-out işlemi yapabilir. Konukların daha önce veya daha sonra check-out yapması gerekiyorsa, rezervasyon takviminizde yeniden boyutlandırmak suretiyle rezervasyonu planlayabilirsiniz. Sadece istediğiniz çıkış tarihine doğru sürükleyin.

Check-out sırasında rezervasyonun bakiyesi işlenecek. Örneğin, rezervasyonun yapıldığında $200 depozito olarak işlenen rezervasyon $500 ise, $300 dengesi otomatik olarak check-out işleminde yapılacaktır.

İptaller

Bir rezervasyonu iptal etmek için, ' eylemler > iptal ' ' e gidin. ' rezervasyon bilgileri ' paneli, seçilen oran için iptal bilgilerini (c.f., ' oran planları ') içerecektir. Örneğin, ' kahvaltı ' oranı bir haftadan daha kısa sürede alınan iptaller için% 30 iptal ücreti içerebilir. Otelcilik bu bilgileri, ' iptal ücreti ' ücretine göre karar vermek için kullanabilirler.

Iptal için ödeme ' Gönder ' ' i tıklattığınızda işlenecek. İptal ücretini şarj etmemeye karar verirseniz, tam bir geri ödeme durumunda olduğu gibi, ' iptal ücreti ' için ' 0 ' girin ve ' türü için ödeme gerekmez ' seçeneğini belirleyin.

IV. Rezervasyon motorunuz

Rezervasyon motorunuz, konukların odaları rezerve etmek ve rezervasyonlarını yönetmek için kullanabileceği bir Web sitesidir. Rezervasyon motorunuz üzerinden oluşturulan rezervasyonlar komisyon ücretsizdir-rezervasyon motorunuz üzerinden oluşturulan gelirin% 100 'ini saklayın.

Rezervasyon motorunuzu görüntüleyin

Rezervasyon motorunuzı görüntülemek için, ana navigasyon menüsünde ' Channel Manager > rezervasyon widget 'ına gidin ve soldaki ' durum ' panelindeki bağlantıyı tıklayın. Burada odaları arayabilir ve rezervasyon yapabilirsiniz. Otel için bir test rezervasyonu yaparak başlamalısın. Herhangi bir oda seçin, bir fiyat seçin ve ardından rezervasyon bilgilerinizi girin.

Rezervasyonunuz oluşturulduktan sonra, konuklar rezervasyon motorunu kullanabilir ve rezervasyonlarını güncellemek için kullanabilirler. Konuklar, rezervasyon motorunuz aracılığıyla mevcut olan elektronik faturaya bir bağlantı ile bir onay mesajı gönderilecektir. Check-in yaparken, otelin sunduğu ekstra hizmet yelpazesine (c.f., ' Konuk Hizmetleri ' bölümü aşağıda) sunulacaktır.

Kanal rezervasyonları

Sadece yaptığınız rezervasyonu görmek için, ana navigasyon menüsünde ' ön masa > gelen kutusu ' 'na gidin. Rezervasyon ayrıntılarını görüntülemek için yeni rezervasyona tıklayın. ' misafirler ' bölümünde, rezervasyonda yer alan konuk için bir bildirim paneli görürsünüz. Bu rezervasyon ve dış kanal tarafından oluşturulan çünkü personel tarafından ön büro aracılığıyla, bu rezervasyon bir ' Kanal rezervasyon olarak tanımlanır. '

Bir kanal rezervasyon/rezervasyon durumunda, PMS mevcut bir konuk ile rezervasyon dahil herhangi bir misafir ile eşleşmeye çalışacağız. Eğer muhtemel maçlar listesi sunulacaktır. Kayıtlarınızı mevcut bir konuğun eşleşmesi durumunda, mevcut konuk ile ' Birleştir ' seçeneğini belirleyin. Bu şekilde tekrarlanan ziyaretçiler için yinelenen Konuk kayıtları oluşturmaktan kaçının. Aksi takdirde, yeni Konuk kayıtlara eklemek için ' Onayla ' seçeneğini tıklatın.

E-posta ayarları

Rezervasyon motorunuzda bir oda rezerve ettiklerinde konuklara göndermek için özel HTML e-postaları ekleyebilirsiniz. Mesaj seçeneklerini görmek için ana navigasyon menüsünde ' Settings > e-posta ayarları ' seçeneğine gidin. Sen-ebilmek bulmak daha fazla bilgi e-posta ayarları bizim blog yazısı HTML e-postalar.

Özelleştir

Fotoğraflarınızı ve HTML açıklamalarını, odaları daha cazip hale getirmek için ekleyebilirsiniz. Otelin oda tipleri rezervasyon motorunuzdaki ana cazibedir ve mümkün olduğunca çok bilgi içermelidir. Her oda tipi için 25 adede kadar fotoğraf ekleyebilir, olanaklar, görünümler ve diğer bilgiler listesi ile birlikte, bu bilgileri uluslararası ziyaretçilere yerleştirmek için de birkaç dilde ekleyebilirsiniz.

Rezervasyon motorunuzu özelleştirme hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki mesajlara bakın:

Katıştır

Kendi web siteniz varsa, rezervasyon motorunuzu doğrudan kendi web sitenizden rezervasyon kabul etmek için kullanabilirsiniz. Web siteniz için gömme widget oluşturmak için ana gezinme menüsünde ' Channel Manager > rezervasyon widget 'ına gidin. Bizim yazıda kendi web sitesi üzerinde rezervasyon motorunuz nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz Gömülebilir rezervasyon motoru.

V. Konuk Hizmetleri

Rezervasyon motorunuz, konuklara otelle ilgili olarak giriş yaptıktan sonra misafirlerinize etkileşimi kolaylaştırmak için bir misafir hizmetleri portalı ile donatılmıştır. Rezervasyon motorunuzu, Oda Servisi siparişine koymak veya ön büro ile iletişim kurmak için kullanabilirler.

Oda Servisi ve mesajlaşma

Konuk Hizmetleri portalı 'nı etkinleştirmek için, her iki hizmeti de etkinleştirmek için ' Settings > Oda Servisi ' ve sonra ' Settings > Instant Messaging ' seçeneğine gidin. Rezervasyon motorunuz yine de elektronik makbuzlar sağlayacak ve misafirlerin rezervasyon iptal etmesine izin vermez ve hatta ek hizmetler etkinleştirilmemektedir ancak en azından ücretsiz deneme süresi süresince rezervasyon motorunuzın tam ölçüde bir fikir almak için etkinleştirmelisiniz.

Misafirleriniz için kullanılabilir öğeleri görüntülemek için ' Oda Servisi > Menu ' gidin. İstediğiniz kadar çok ek öğe girebilirsiniz. Hesabınızı oluşturduğunuzda sizin için eklenen standart bir test öğeleri kümesi vardır.

Ziyaretçi perspektifinden Oda servis menünüzü görüntülemek için, bugün (bir konuk, bir gece yeterli iyi) check-in tarihi ile rezervasyon motorunuz yeni bir rezervasyon oluşturun. Rezervasyon onayını aldığınızda tarayıcınızın penceresini açık tutun. Ikinci bir tarayıcı penceresi açın, ön masa yöneticinize giriş yapın ve bu rezervasyonun iadesini tamamlayın.

Check-in işlemini tamamladıktan sonra, Check-in yaptıktan sonra misafirlerinize sunulan ek hizmetleri görmek için rezervasyon onayına açılan pencereyi yenileyin. Oda servis menünüze göz atın ve sipariş koyun. Siparişi girdikten sonra, rezervasyon ayrıntılarında sırayı görmek için ikinci tarayıcı pencerenizin içinde rezervasyonu yenileyin.

Resepsiyon personeliniz devamlı olarak Oda Servisi siparişlerini görüntülemek olsa da, otellerin siparişleri hazırlamak ve teslim etmek için tipik bir mutfak personeli vardır. Sadece mutfak operasyonları erişimi olan giriş ayrıcalıkları ile personel üyeleri oluşturabilirsiniz. Mutfak personeliniz etkin siparişler listesini görebilir ve teslim edildiğinde tamamlanmış olarak işaretler. Öğeleri sadece bir rezervasyon faturasına eklenir, onlar mutfak personeli tarafından teslim olarak işaretlenir. Mutfak personeli de dahil olmak üzere personel yönetimi hakkında daha fazla bilgi için, aşağıdaki ' personel ve Kullanıcı hesapları ' bölümüne bakın.

Ardından, mesajlaşma arabirimine gidin ve bir mesaj gönderin. Ön masa tarayıcınızda, mesajı görüntülemek ve yanıtlamak için ' ön masa > gelen kutusu ' 'na gidin. İletileri hem misafirler hem de personel için otomatik olarak yükler, bu nedenle her iki Windows sabit oluşturma veya bir mesaj yanıtlama (yenileme) sonra bırakırsanız, güncelleştirmeleri kendi başlarına görmelisiniz.

Personel değerlendirmeleri

Konuk Hizmetleri portalınız da bünyesinde bir inceleme sistemi içerir. Personel değerlendirmelerini etkinleştirirseniz, konuklar hem tesisleri hem de personeli gözden geçirebilir. İnceleme motorunuzı etkinleştirmek için, ön masanızda bulunan ana navigasyon menüsünde ' raporlar > Yorumlar ' a gidin. Personel üyelerinin gözden geçirilmesi için, ' ayarlar > Hotel personelinden ' gidin ve ' inceleme için etkinleştir 'i seçerek kendi profilinde gözden geçirmek için bireysel personel seçin. '

Bir inceleme yazmak için, rezervasyonu kontrol etmeniz gerekecektir. Konuklar check-out yaptıktan sonra bir incelemeyi bırakma şansı sunmaktadır. Check-Out işlemini tamamladıktan sonra önceki örnek için tarayıcı penceresini açık/kullanılabilir halde tutun. Rezervasyondaki konuklardan biri için e-posta adresinizi girdiyseniz, Check-Out yapıldıktan sonra sizi inceleme sayfasına yönlendiren bir e-posta gönderilecektir. Rezervasyonun belirtilen tarihe kadar kullanıma hazır olmadığını unutmayın, bu nedenle bu örnek için test rezervasyonu bir gün uzunluğunda kalacak.

Devam edin ve tam Check-Out yapabilirsiniz, sonra Konuk Hizmetleri sayfasını yenileyin. Şimdi İnceleme arayüzüne yönlendirilirsiniz. Konuklar her biri için kısa bir yorum ile birlikte, personel ve tesisler için 5 yıldızlı kısa bir derecelendirme içerebilir.

Personeliniz Otelin en önemli yönüdür, böylece otel müdürü konukların nasıl tedavi edildiğine dair bir fikri olmalı. Her personel, kendi profilinde mevcut check-in/check-out gibi diğer istatistiklerle birlikte tarihsel İnceleme verilerine sahiptir. Personelin her üyesi için Ortalama yıldız derecelendirmeleri mevcuttur. Personelin üyelerinin gözden geçirilmesi için sistem erişim ayrıcalıklarına ihtiyaçları yoktur.

Her yerde çalışır

Hizmetler portalınız mobil hazırdır, böylece konuklar elinizdeki herhangi bir telefon veya tabletten ek hizmetlerinize erişebilirler. İndirmek için hiçbir şey, hiçbir şey yüklemek için, hangi onlar için kullanılabilir olan cihaz aracılığıyla insanlara ulaşabilirsiniz anlamına gelir. Bir fikir almak için, akıllı telefonunuzdan bir rezervasyon oluşturun ve yukarıdaki örneği tekrarlayın, ancak telefonunuz ve tarayıcı penceresi, iki tarayıcı pencere yerine.

VI. Personel ve Kullanıcı hesapları

İhtiyacınız olduğunda hesabınıza çok sayıda personel ekleyebilirsiniz. Personel üyeleri sisteme erişim ayrıcalıklarına sahip olabilir veya olmayabilir. Örneğin, sadece gözden geçirme amacıyla personel üyeleri kayıt olabilirsiniz. Sistem erişimi olan personel üyeleri için, atanabilir beş farklı hesap türü vardır: ön büro, mutfak, bakım ve Emlak Yöneticisi. Nasıl oluşturmak ve personel üyeleri yönetmek için tam bir açıklama için bu yazı bakın: Kullanıcı Yönetimi.

Bakım

Personel için kullanılabilecek hesap türlerinden biri ' bakım '. Bakım personeli konukların check-out yaptıktan sonra odalarını hazırlamadan sorumludur. Yalnızca ' bakım ' ayrıcalıklarına atanan kullanıcılar sadece bugün için hazırlanacak Odalar listesine erişebilir.

Günlük bakım kullanıcıları, hazırlanacak odaların listesini görmek için ana navigasyon menüsündeki ' bakım > Rooms ' a gidebilir. Odayı bir sonraki ziyaretçi için kullanılabilir hale getirmek için ' hazır olarak işaretle ' seçeneğini tıklatın. Check-Out yapıldıktan sonra hazırlanan Odalar bu listede görünecektir ve Oda hazır oluncaya kadar bir sonraki rezervasyon bir uyarı bildirimi içerecektir.

VII. Raporlar Oluştur

Belirli bir dönem için rezervasyon ve ödemeler için raporlar oluşturabilirsiniz. Ödemeler için, ana navigasyon Meu "raporlar > ödemeler" e gidin. Sağ üst tarihler seçiciye tarihleri girin, sonra da seçilen dönem için kaydedilen ödemeleri görüntülemek için Ara düğmesini tıklatın (uç noktalar dahil).

Rezervasyonları görmek için ' raporlar > rezervasyonlarınızı ' gidin. Tarihler seçiciye tarihleri girin ve belirtilen tarih aralığını örtüşen rezervasyonları görüntülemek için Ara düğmesini tıklatın. Excel veya Google Dokümanlar gibi sık kullanılan Elektronik tablonuzda alabileceğiniz bir CSV dosyası oluşturmak için rezervasyonlar veya ödemeler raporlarındaki ' Dışa Aktar ' düğmelerini tıklatın.

VIII. Kanal yönetimi

Kanal yöneticisi, rezervasyon motorunuz dahil tüm satış kanalları arasında fiyat ve kullanılabilirlik koordinatlarını koordine eder. Herhangi bir kaynaktan yeni bir rezervasyon aldığınızda veya ön masanızda el ile yeni bir rezervasyon oluşturduğunuzda, kanal yöneticisi stok güncellemesini tüm satış kanallarının için rezervasyonu önlemek için gönderir veya odayı bir iptal.

IX. Özet

Bu Kullanıcı Kılavuzu, yazılım paketinde bulunan yeni özelliklerle sürekli olarak gelişiyor. Emin olun bizim blog abone yeni özellikler ve güç kullanıcıları için ipuçları güncel kalmak için. Biz mümkün olduğunca çok ele aldık, ama biz blog ve SSS için bırakmak birçok konu vardır.

Biz henüz tüm uygulama için en önemli özelliği söz var: ekranınızın sağ alt kısmındaki sohbet düğmesi. Eğer herhangi bir sorunuz varsa, sadece hesabınıza giriş ve ekranın sağ alt düğmesini tıklatın bize hakkında karıştırılmamalıdır bir şey sormak. Her zaman yardım etmekten mutluluk duyarız.

Henüz üye değil misiniz? Bugün ücretsiz kaydol!